Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/DSC_2949_Lightbox.jpg
Składniki: 
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 600g pomidorów (zważonych po przygotowaniu)
  • 400g malin (zważonych po przygotowaniu)
  • 10-20 listków bazylii
  • 4 łyżki soku z cytryny

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać
z malinami, sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać
Konfitur-Fix DIAMANT oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.

Nasze porady: 

Konfitura ta przyrządzona z mniejszą ilością cukru białego (350 g) świetnie nadaje się jako dodatek do serów, mięs lub sosu BBQ.

0

Do góry