Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią
Polecany w kategorii/na stronie przepisów:
Promowane
W rankingu:
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej:
0
Poziom trudności:
średni
Obrazek przepisu:

Składniki:
- 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
- 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
- 600g pomidorów (zważonych po przygotowaniu)
- 400g malin (zważonych po przygotowaniu)
- 10-20 listków bazylii
- 4 łyżki soku z cytryny
Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać
z malinami, sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać
Konfitur-Fix DIAMANT oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.
Nasze porady:
Konfitura ta przyrządzona z mniejszą ilością cukru białego (350 g) świetnie nadaje się jako dodatek do serów, mięs lub sosu BBQ.
Produkty w przepisie: