Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura mandarynkowa

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox_132_0.jpg
Składniki: 
  • 500g Cukru trzcinowego żelującego DIAMANT
  • 500g mandarynek
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypta cynamonu

Mandarynki obrać ze skórek, odważyć 1 kg. Mandarynki zblednować, przełożyć do garnka i zasypać trzcinowym cukrem żelującym DIAMANT, całość doprowadzić do wrzenia i gotować około 4 minuty. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny oraz cynamon. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i zamknąć.

Nasze porady: 

Świetnym dodatkiem do madnarynkowej konfitury są prażone migdały.

0

Do góry