Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura pomarańczowa z migdałami

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox14.jpg
Składniki: 
  • 500g Cukru żelującego 2:1 DIAMANT
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1kg pomarańczy (zważonych po przygotowaniu)

Płatki migdałowe uprażyć bez tłuszczu na złoto. Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić i odważyć 1kg owoców. Dobrze rozdrobnić lub zmiksować, wymieszać w garnku z cukrem żelującym 2:1 DIAMANT.
Doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty, ciągle mieszając.
Dodać migdały. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i zamknąć.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry

Menu