Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura z żurawiny

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/shutterstock_92080523.jpg
Składniki: 
  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 1kg żurawiny (zważony po przygotowaniu)

Owoce żurawiny oberwać z gałązek i listków, umyć,
odważyć 1 kg - i tak przygotowane rozdrobnić. Miazgę owocową, wraz z cukrem żelującym DIAMANT 1:1 doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować
4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast zamknąć.

Nasze porady: 

Konfitura żurawinowa stanowi wspaniałe dopełnienie kompozycji dań mięsnych, jest również świetnym dodatkiem do serów.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry