Wiemy jak osłodzić Ci życie

Konfitura z malin z białą czekoladą

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/lightbox_163.jpg
Składniki: 
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 400g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg malin (zważonych po przygotowaniu)
  • 100g białej czekolady

Maliny umyć, rozdrobnić widelcem, przełożyć do garnka. Wsypać Konfitur-Fix DIAMANT oraz cukier biały DIAMANT. Całość wymieszać, gotować
i doprowadzić do wrzenia. Od momentu wrzenia gotować 4 minuty. Pod koniec gotowania wmieszać startą na grubych oczkach białą czekoladę.

Nasze porady: 

Konfiturę malinową z białą czekoladą zastosować można jako dodatek
do lodów waniliowych.

0

Do góry