Wiemy jak osłodzić Ci życie

Marmolada pomarańczowa na sposób angielski

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
0.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
średni
Obrazek przepisu: 
Składniki: 

Normal
0

21

false
false
false

PL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 1kg pomarańczy (zważonych po przygotowaniu)
  • ⅛l wody

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standardowy;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Pomarańcze sparzyć, wytrzeć do sucha ściereczką, obrać i dobrze rozdrobnić. Skórki z 2 pomarańczy (bez białej warstwy) pokroić w cieniutkie paseczki,
o długości ok. 3-4 cm. Miąższ owocowy wymieszać ze skórkami pomarańczowymi, wodą i cukrem żelującym DIAMANT 1:1. Następnie doprowadzić do wrzenia i 4 minuty gotować. Napełnić słoiki.

Produkty w przepisie: 
0

Do góry

Menu