Wiemy jak osłodzić Ci życie

Owsianka

Polecany w kategorii/na stronie przepisów: 
Promowane
W rankingu: 
1.00
Przepis miesiąca na stronie głównej: 
0
Poziom trudności: 
łatwy
Obrazek przepisu: 
Duże zdjęcie
Duże zdjęcie: 
https://www.diamant.pl/diamant/sites/default/files/recipes/big_photos/banner_DSC1265.jpg
Składniki: 

 

  • 3 duże jabłka
  • 100 g cukru Dry Demerara Diamant
  • szczypta cynamonu
  • 100 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 300 g mleka roślinnego
  • syrop trzcinowy Diamant do polania

 

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać, aż powstanie karmel, nie mieszać. Dodać jabłka i cynamon, dusić 5 minut. Dodać płatki owsiane i wymieszać. Wlać mleko i gotować chwilę, aż owsianka zgęstnieje.
Przed podaniem polać syropem trzcinowym.

0

Do góry