Pancakes
Polecany w kategorii/na stronie przepisów:
Promowane
W rankingu:
1.00
Przepis miesiąca na stronie głównej:
0
Poziom trudności:
łatwy
Obrazek przepisu:

Składniki:
- 350 g mąki
- 50 g cukru Diamant
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 500 ml mleka
- 4 łyżki oleju
- świeże, sezonowe owoce do podania
- syrop trzcinowy Diamant
Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Osobno roztrzepać jajka z cukrem, dodać olej i mleko, dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Dodać suche składniki, dokładnie ale szybko wymieszać. Smażyć po jednym pancake'u na mocno rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki obrócić i dosmażyć.
Usmażone pancakes podawać z owocami polane syropem trzcinowym Diamant.