Wiemy jak osłodzić Ci życie

Produkty dla przemysłu

Pasze do podkarmiania pszczół

Pasze marki DIAMANT do podkarmiania pszczół oparte są na bazie najwyższej jakości cukru, charakteryzujące się niskim HMF.

DIAMANT Invertix 72

Syrop otrzymany z cukru marki DIAMANT poprzez najbezpieczniejszy dla pszczół enzymatyczny rozkład do glukozy i fruktozy. Produkt wyprodukowany bez dodatku środków chemicznych w formie płynnej ułatwiającej spożycie. Cukry proste (glukoza i fruktoza) ułatwiają przyswajanie pokarmu. Korelacja glukozy/fruktozy/sacharozy przeciwdziałająca krystalizacji pokarmu (33 +/-5 /33 +/- 5/34 +/-5). Stabilne pH 4,0 – 6,0. Niskie Zabarwienie: max. 45 IU. Idealny na wiosenne podkarmianie.
DIAMANT Invertix 72 F
Syrop otrzymany z cukru marki DIAMANT poprzez najbezpieczniejszy dla pszczół enzymatyczny rozkład do glukozy i fruktozy. Produkt wyprodukowany bez dodatku środków chemicznych w formie płynnej ułatwiającej spożycie. Cukry proste (glukoza i fruktoza) ułatwiają przyswajanie pokarmu. Korelacja glukozy/fruktozy/sacharozy przeciwdziałająca krystalizacji pokarmu (30 +/-5 /39 +/- 5/31 +/-5). Stabilne pH 4,0 – 6,0. Niskie Zabarwienie: max. 45 IU. Idealny na zimowe podkarmianie.

DIAMANT Fondant pszczeli

Produkt w formie pasty - lepkie, plastyczne ciasto pszczele. Stabilne pH 4,0-6,0. Niskie zabarwienie max. 45 IU. Dostępny w dwóch gramaturach - 5 i 15 kg.

 

 

Cukry białe

DIAMANT Cukier biały kryształ

Doskonale nadaje się do produkcji słodzonych napojów orzeźwiających, szczególnie bezbarwnych.  Daje klarowne, czyste i nieopalizujące roztwory bez śladów osadu. Pozbawiony obcych zapachów i smaków. Równie doskonale sprawdza się w branży cukierniczej. W ofercie posiadamy zarówno produkt spełniający wymagania pierwszej jak i drugiej kategorii. Zapewniamy dostępność analiz parametrów fizyko-chemicznych opartych na wymaganiach Klienta.

Dostarczany:

  • luzem w autocysternach
  • w workach papierowych wentylowych 25kg
  • w opakowaniach typu Big Bag (1000kg/800kg)

DIAMANT Cukier biały trzcinowy

Cukier biały otrzymywany z rafinacji surowego cukru trzcinowego. Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja produktu w Dziale Handlowym.

Dostarczany:

  • w workach papierowych wentylowych 25kg
  • w opakowaniach typu Big Bag (1000kg/800kg)

Cukry pudry

Cukry pudry DIAMANT produkowane są standardowo na bazie wysokiej jakości cukru, co gwarantuje stabilność parametrów produktu i zapewnia wyrobom cukierniczym powtarzalny wygląd.


W ofercie posiadamy:
✔cukier puder bez dodatków
✔cukry pudry z różnymi dodatkami funkcjonalnymi np. skrobią lub glukozą, które obniżają ryzyko zbrylenia
✔cukry pudry nietopliwe, dedykowane do stosowania w wysokich temperaturach
✔cukier puder aromatyzowany - cukier puder nietopliwy z aromatem waniliowym
✔cukier puder trzcinowy z dodatkiem hipoalergicznej tapioki


Produkty dostarczane są w workach papierowych wentylowych 10 i 25kg lub w opakowaniach typu Big Bag (800kg)

Cukry segregowane

Gama produktów DIAMANT o granulacji z zakresu 0,15-0,6 mm  opracowywanych przy uwzględnieniu indywidualnych wymogów Klientów. Główne zastosowania to jednorodne mieszaniny suche (np. przyprawy, produkty typu Instant, suche odżywki, leki) oraz dekoracje produktów cukierniczych (np. ciasta, galaretki). Polecane do produkcji, w której istotne jest uzyskanie jednorodnej, homogenicznej mieszaniny, nie ulegającej rozwarstwieniu.

Charakteryzuje się bardzo dobrą rozpuszczalnością.

Dostarczany:

  • w workach papierowych wentylowych 25kg
  • w opakowaniach typu Big Bag (800kg/1000kg)

Syropy

Syropy marki DIAMANT to produkty całkowicie naturalne, pozbawione sztucznych barwników i konserwantów. Produkty te podczas długiego przechowywania nie ulegają krystalizacji.

W swojej ofercie posiadamy:
✔cukier płynny
✔syrop piekarniczy ciemny
✔karmel naturalny (cukier palony)


DIAMANT Invertix 66 - gęsty syrop o słomkowej barwie i słodkim smaku, bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie. Jest roztworem o zawartości suchej substancji nie mniejszej niż 66%, o ustalonym – w zależności od potrzeb Klienta – stopniu inwersji czyli zawartości glukozy, fruktozy. Na życzenie Klienta możliwe jest obniżenie pH, jak również zwiększenie lub zmniejszenie zawartości inwertu  w produkcie.

DIAMANT Invertix 72 - wodny roztwór sacharozy otrzymywany przez rozpuszczenie cukru białego w wodzie, o zawartości suchej substancji nie mniejszej niż 72%. Cukier płynny jest produktem całkowicie naturalnym, pozbawionym składników i sztucznych konserwantów. Nawet podczas długiego przechowywania nie ulega krystalizacji. Polecanty przy produkcji produktów piekarniczych i ciastkarskich - utrzymuje wilgoć zapobiegając wysychaniu, idealny do wyrobu lodów.

DIAMANT Syrop piekarniczy ciemny - powstały z trzciny cukrowej i melasu, mający ciemne zabarwienie i mocny aromat gęsty syrop o zawartości suchej substancji na poziomie 80%. Brązowa, gorzkawa ciecz będąca produktem ubocznym rafinacji trzciny cukrowej o przyjemnym, wyjątkowym zapachu i smaku. Dopuszczona do bezpośredniego spożycia pozwala na naturalne barwienie płatków śniadaniowych, ketchupów, placków oraz umożliwiająca poszukiwanie nowych smaków w branży słodyczy.

DIAMANT Karmel naturalny - cukier palony - ciemny gęsty syrop o zawartości substancji suchej 67%, o intensywnym smaku i zapachu. Produkt naturalny.

Nowość! DIAMANT Invertix 81 - gęsty syrop o słomkowej barwie i słodkim smaku, bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie. Jest roztworem o zawartości suchej substancji nie mniejszej niż 81%, o ustalonym – w zależności od potrzeb Klienta – stopniu inwersji czyli zawartości glukozy, fruktozy. Na życzenie Klienta możliwe jest obniżenie pH, jak również zwiększenie lub zmniejszenie zawartości inwertu  w produkcie.
 

Stosowanie cukru płynnego w produkcji zmniejsza w dużym stopniu koszty procesu technologicznego m.in. poprzez oszczędność energii zużytej na rozpuszczenie cukru w wodzie i w następstwie na jego pasteryzację i filtrację, zmniejsza straty i znacznie ułatwia rozładunek oraz ogranicza koszty związane z zatrudnieniem.

 

Zalecane opakowanie dla syropów:

Kanister 25 t, paletokontener 800kg - 1,4t lub autocysterna 25t

Niektóre produkty dostępne okresowo.

Szczegółowy opis produktów zawarty jest w specyfikacji jakościowej.

Cukry brązowe i trzcinowe

DIAMANT Cukier karmelowy

Cukier z aromatyczną nutą karmelu, świetnie nadający się dla Producentów poszukujących nowych, ciekawych smaków na znane wyroby (np.  pierniki, ciastka, płatki śniadaniowe, jogurty). Błyszczące kryształki cukru to również efektowny, świetlisto-brązowy dodatek dekoracyjny.

Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

Pochodzenie: burak cukrowy.

Dostarczany:

  • w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier trzcinowy DEMERARA

Nierafinowany cukier trzcinowy. Swoje brązowo-złote zabarwienie i aromat zawdzięcza pozostającej w nim melasie. Grube kryształy sprawdzają się jako posypka i dekoracja na ciastka i desery, płatki śniadaniowe. Aromatyczny smak i zapach pozwala na uzyskanie unikalnych receptur.  Posiadamy możliwość dostarczenia kryształów o wysokiej granulacji doskonale sprawdzających się w branży kosmetycznej.  

Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

Dostarczany :

  • w workach papierowych 25 lub 50kg

DIAMANT Cukier Kandyz kruszony

Cukier o delikatnym, karmelowym aromacie. Polecany do pieczenia i ozdabiania wypieków oraz jako chrupiący dodatek do płatków śniadaniowych, owocowych sałatek, deserów i lodów. Przeznaczony również do słodzenia kawy i innych gorących napojów.

Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

Pochodzenie: burak cukrowy.

Dostarczany :

  • w workach papierowych 25kg

DIAMANT Cukier Kandyz bursztynowy

Świetny do słodzenia mocnej herbaty z dodatkiem rumu, herbat owocowych i ziołowych, gorącego kakao czy mleka. Do przyrządzania likierów i owoców w alkoholu.
Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

Pochodzenie: burak cukrowy.

Dostarczany :

  • w workach papierowych 50kg

DIAMANT Cukier Kandisfarin

Cukier brązowy, dedykowany szczególnie do produkcji ciastek oraz wykorzystywany w branży HoReCa. Jego intensywna barwa oraz smak nadaje produktom niepowtarzalność. Otrzymywany na linii produkcji syropów karmelowych zachowuje pełną naturalność. Pochodzenie: burak cukrowy.

Dostarczany:

  • w workach papierowych wentylowych 25kg
  • w opakowaniach typu Big Bag 750kg

Cukier Bio

DIAMANT Cukier Bio pozyskiwany jest z trzciny cukrowej uprawianej, przetwarzanej oraz kontrolowanej wg wymogów obowiązujących dla certyfikowanego rolnictwa ekologicznego. Ma bardzo szerokie spektrum zastosowań. Nieodzowny przy produkcji ekologicznych napojów lub sosów.

Dostarczany:

  • w workach papierowych 25kg

Masa Fondant

DIAMANT Fondant wodny

Pomada wodna jest przeznaczona do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego. Gęsta i plastyczna masa szybko wysycha na powierzchni ciast i pączków tworząc śnieżnobiałą powłokę z połyskiem. Masa fondant  może być również stosowana jako nadzienie do pralin i czekolad oraz jako baza do produkcji szerokiej gamy wyrobów cukierniczych. Do produkcji stosujemy tylko naturalne surowce, a dzięki użyciu własnego cukru uzyskujemy pomadę o wyjątkowej białości i elastyczności.

Dostarczany:

  • Fondant F20 - karton 15kg – jednostka paletowa 720kg
  • Fondant W20 - wiadro 15kg – jednostka paletowa 660kg
  • Fondant F12 - karton 15kg - jednostka paletowa 720kg

DIAMANT Fondant  suchy

Pomada w formie suchej służy do samodzielnego przygotowania glazury, masy cukrowej bądź polewy o delikatnej, plastycznej formie. Idealnie się nadaje do realizacji indywidualnych potrzeb klientów i ich wymagań, co do konsystencji i zawartości wody. Wydłużony w stosunku do fondatu mokrego termin ważności pozwala na bardzo długi okres przechowywania. Oferujemy 3 produkty o różnej zawartości i rodzaju syropu glukozowego.

Dostarczany:

  • Worek papierowy 25 kg – jednostka paletowa 750kg

Do góry

Menu