Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Domowe bezy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 150g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
  • 2 białka
  • szczypta soli

Wykonanie przepisu

Białka schłodzić, przelać do wysokiego pojemnika, wsypać sól i zmiksować
na sztywno. Następnie, wciąż ubijając, powoli dosypywać niewielkie porcje cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny aż do uzyskania sztywnej, gładkiej, błyszczącej i gęstej masy. Nakładać łyżką niewielkie porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując dość duże odstępy (bezy rosną w trakcie pieczenia). Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 120-130°C
przez 1,5-2 godziny. Bezy po upieczeniu powinny być z wierzchu suche,
a wewnątrz miękkie.

Nasze porady

Bezy można przed podaniem przełożyć kremem, owocami lub polać sosem czekoladowym.

Do góry

Menu