Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Domowe trufle

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na trufle:

  • 60g Cukru pudru DIAMANT, wymieszanego z łyżeczką kakao
  • 150ml śmietany (30%)
  • 200g gorzkiej czekolady
  • około 15 orzechów laskowych

do ozdobienia:

  • Cukier puder DIAMANT
  • Cukier puder DIAMANT, wymieszanego z łyżeczką kakao
  • zmielone migdały
  • wiórki kokosowe

Wykonanie przepisu

Śmietanę, czekoladę i cukier puder DIAMANT z dodatkiem kakao podgrzać,
aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Tak przygotowaną masę odstawić do ostygnięcia, następnie chłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Po tym czasie nabrać łyżką porcję masy i delikatnie rozpłaszczyć
w dłoniach. Na środek położyć orzech laskowy. Zagnieść masę (tak aby orzech znajdował się w środku) i uformować w dłoniach kulkę którą następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, zmielonych migdałach i cukrze pudrze DIAMANT.

Nasze porady

Zamiast orzecha laskowego do środka dodać można migdały.

Do góry