Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Domowy keczup

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 40g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • puszka pomidorów bez skórki
  • ½ winnego jabłka
  • ½  cebuli, posiekanej
  • 1-2 suszone śliwki
  • 30g octu winnego lub słodowego
  • 1 łyżeczka gorczycy lub ziarnistej musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta goździków

Wykonanie przepisu

Wszystkie składniki umieścić w garnku i gotować około 30-40 minut na średnim ogniu. Następnie wszystko bardzo dokładnie zmiksować (można również przecedzić keczup przez sitko), przelać do butelki, przechowywać w lodówce.

Do góry