Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Dyniowe muffiny z płatkami czekoladowymi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru brązowego DIAMANT
  • 1 szklanka tartej dyni
  • 200g mąki
  • 1 jajko
  • 60ml oleju
  • 60g płatków czekoladowych
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej

Wykonanie przepisu

Do miski wrzucić mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier brązowy DIAMANT. Składniki połączyć. W drugiej miseczce wymieszać z olejem, zamieszać.
Startą na grubych oczkach tarki dynię dodać do mokrych składników.
Zawartość obu miseczek połączyć mikserem, do momentu wymieszania
się składników. Do masy dodać płatki czekoladowe oraz kardamon, całość wymieszać szybkimi ruchami łyżką. Ciasto wykładać do ¾ wysokości papilotek. Piec około 25 minut w piekarniku uprzednio rozgrzanym do 180°C.

Nasze porady

W miejscu kardamonu świetnie sprawdzi się odrobina cynamonu.

Do góry