Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Financiery z mango

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 280g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 200g masła
  • 200g białek
  • 160g mąki migdałowej
  • 80g mąki zwykłej
  • 130g świeżego mango

Wykonanie przepisu

Masło przełożyć do rondelka i zbrązowić na małym ogniu. Przestudzić.
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT i migdałami.
Dodać lekko ubite białka i masło, dobrze połączyć, przełożyć do wcześniej natłuszczonych i wysypanych mąką prostokątnych foremek. Ciasto powinno sięgać połowy wysokości foremek. Na cieście ułożyć po 2-3 kawałeczki mango. Ciastka piec przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Zostawić w wyłączonym, zamkniętym piekarniku jeszcze na 5 minut. Ostudzone można delikatnie polukrować.

Nasze porady

Mango zastąpić można ananasem lub brzoskwiniami.

Do góry