Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Francuska konfitura z marchwi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 1kg marchwi (zważonej po przygotowaniu)
  • 3 cytryny

Wykonanie przepisu

Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce lub rozdrobnić malakserem, odważyć 1kg. Cytryny wyparzyć, zetrzeć skórki i wycisnąć sok, dodać do marchwi. Całość wrzucić do rondelka wraz z cukrem żelującym DIAMANT 1:1,
d momentu wrzenia gotować przez 4 minuty. Gorącą, płynną konfiturą napełnić słoiczki i zakręcić.

Nasze porady

Świetne dopełnienie konfitury z marchwi stanowią posiekane migdały, których garść można dodać w trakcie gotowania.

Do góry