Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix
Galaretka z czerwonej porzeczki
Składniki
- 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
- 280g Cukru białego DIAMANT
- 900g czerwonej porzeczki (zważonych po przygotowaniu)
Wykonanie przepisu
Owoce czerwonej porzeczki obrać z gałązek i listków, umyć, odważyć 900g, wsypać do garnka. Następnie rozgnieść je przy pomocy widelca, do momentu puszczenia soku. Całość zasypać cukrem białym DIAMANT i gotować przez 8-12 minut. Po tym czasie przecedzić sok przez drobne sito. Sok wlać ponownie do garnka, dodać DIAMANT Konfitur-Fix, gotować przez 3 minuty. Następnie przelać do uprzednio przygotowanych słoików, natychmiast zakręcając, pozostawić do ostygnięcia.
Nasze porady
Galaretka z czerwonych porzeczek stanowi idealny dodatek do ciast, ciasteczek, gofrów i naleśników.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.