Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Galaretka z czerwonej porzeczki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 280g Cukru białego DIAMANT
  • 900g czerwonej porzeczki (zważonych po przygotowaniu)

Wykonanie przepisu

Owoce czerwonej porzeczki obrać z gałązek i listków, umyć, odważyć 900g, wsypać do garnka. Następnie rozgnieść je przy pomocy widelca, do momentu puszczenia soku. Całość zasypać cukrem  białym DIAMANT i gotować przez 8-12 minut. Po tym czasie przecedzić sok przez drobne sito. Sok wlać ponownie do garnka, dodać DIAMANT Konfitur-Fix, gotować przez 3 minuty. Następnie przelać do uprzednio przygotowanych słoików, natychmiast zakręcając, pozostawić do ostygnięcia.

Nasze porady

Galaretka z czerwonych porzeczek stanowi idealny dodatek do ciast, ciasteczek, gofrów i naleśników.

Do góry