Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Galaretka z czerwonych porzeczek

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • ¾l soku z czerwonej porzeczki

Wykonanie przepisu

Zmieszać ¾ l przestudzonego świeżego soku z czerwonych porzeczek
z opakowaniem Konfitur-Fixu i cukier biały DIAMANT. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając (sok z owoców o dużej zawartości pektyny,
takich jak czarna i czerwona porzeczka, agrest, pigwa, rabarbar należy gotować tylko 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki natychmiast zamykając lub przestudzić w miseczkach i od razu konsumować
np. z bitą śmietaną.

Nasze porady

Pod koniec gotowania do galaretki dodać można odrobinę rumu. Galaretki nadają się świetnie jako dodatek do deserów, ciasteczek, gofrów ale również do gorących napojów, którym dodadzą wyjątkowego smaku i koloru.

Do góry