Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Gofry straciatella

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 10g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • 10g drożdży świeżych
  • 200ml mleka
  • 350g mąki
  • 100g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
  • 100g miękkiego masła
  • 1 jajo
  • Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT (do polania)

Wykonanie przepisu

Drożdże i syrop trzcinowy złocisty DIAMANT rozpuścić w mleku, odstawić na około 15-30 minut do wyrośnięcia. Do zaczynu dodać mąkę, masło i jajo, wyrobić ciasto, dodać czekoladę. Odstawić jeszcze do lekkiego wyrośnięcia. Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec ok 3 minut. Gotowe gofry podawać polane syropem.

Do góry