Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Gofry z sosem truskawkowym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 80g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
  • 150g masła
  • 3 jajka
  • 150g maki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina soli
  • 1 łyżka stołowa rumu
  • starta skórka z ½ cytryny
  • masło do gofrownicy

na sos truskawkowy:

  • 10g Cukru brązowego DIAMANT
  • 300g truskawek
  • łyżeczka wody

Wykonanie przepisu

Ubić masło z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara drobny, stopniowo dodając jajka. Mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać przez sito i dodać do masy. Dolać rum i dodać skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Gofrownicę lekko wysmarować tłuszczem i piec gofry. Pozostawić je do schłodzenia. Składniki na sos zmiksować blenderem i polewać nimi gofry.

Do góry