Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Gorące smoothie dyniowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • Cukier trzcinowy DIAMANT w kostce
  • 500g dyni, obranej i pokrojonej na kawałki
  • 30g świeżego imbiru
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 400-500ml gorącego mleka

Wykonanie przepisu

Przygotowaną dynię oprószyć cynamonem i gałką muszkatołową, wyłożyć na blachę i zapiekać w temp.  190°C przez ok 15-20 minut (do miękkości). Miękką dynię zmiksować ze startym imbirem, dodać mleko, ponownie zmiksować całość na gładko. Podawać na gorąco, dosładzając cukrem trzcinowym DIAMANT w kostce.

Do góry