Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Grillowane nektarynki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 250g Cukru DIAMANT drobnego
  • 500ml wody
  • 2 łyżki miodu
  • 2 gałązki rozmarynu

Wykonanie przepisu

Wodę z rozmarynem zagotować w rondlu, dodać cukier DIAMANT drobny
i miód, gotować do czasu, gdy część wody odparuje i powstanie syrop. Przestudzić i zalać nim owoce (przepołowione nektarynki lub brzoskwinie)
na minimum godzinę. Tuż przed położeniem owoców na rozpalony grill dokładnie osączyć z syropu, a w trakcie pieczenia gałązkę rozmarynu maczać w syropie i smarować nim owoce.

Nasze porady

Aby zobaczyć przygotowanie grillowanych nekterynek krok po kroku zapraszamy na www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Do góry