Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Gruszki w czekoladzie

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 200g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 6 dużych, twardych gruszek
  • tabliczka czekolady (gorzkiej)
  • 1 płaska łyżeczka kakao
  • płatki migdałowe
  • 50g śmietanki kremówki

Wykonanie przepisu

Gruszki umyć, obrać, wydrążyć od dołu. Cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara powoli rozpuścić odpowiedniej ilości wody (aby przykryła następnie gotowane w słodkim wywarze gruszki). Owoce gotować około 5 minut
w syropie. Czekoladę rozpuścić w rondelku, mieszając ze śmietanką i łyżeczką kakao, do momentu powstania jednolitego czekoladowego kremu. Ugotowane w syropie gruszki pozostawić do ostygnięcia, następnie polać obficie czekoladą i obsypać migdałowymi płatkami.

Nasze porady

Wyśmienitym dodatkiem do deseru będą również pokrojone orzechy pistacji.

Do góry