Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Gruszkowe mini tarty tatin

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 50g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 2 gruszki
  • 30g masła
  • ½ opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • opcjonalnie dodatkowy Cukier puder trzcinowy DIAMANT

Wykonanie przepisu

Gruszki umyć, obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Odłożyć. Ciasto francuskie rozłożyć, wyciąć kwadraty (nieco większe niż foremki przeznaczone do upieczenia deseru). Naczynka natłuścić masłem. Na patelni rozpuścić 30g masła. Gruszki wymieszać z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT i przełożyć na patelnie. Całość dusić w powstałym karmelu przez około 5-10 minut. Gruszki rozłożyć do foremek, pozostawić na chwilę do ostygnięcia. Całość przykryć ciastem francuskim starając się podwinąć je pod owoce. Piec około 20 minut w 200°C. Wyciągnąć i wyłożyć na talerze odwracając foremki do góry dnem. Gotowy deser posypać cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT.

Do góry