Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Gulasz z indyka z bananami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 30g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • pierś z indyka
  • 3 banany
  • gruby plaster dojrzałego melona
  • cebula
  • 1 słodka papryka
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • łyżka curry
  • 3 łyżki oleju
  • sproszkowana ostra i słodka papryka
  • pieprz i sól

Wykonanie przepisu

Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka i zalać szklanką bulionu z kostki. Przykryte dusić na małym ogniu przez 10 min. Drobno posiekaną cebulkę i pokrojoną paprykę usmażyć na reszcie oleju i przełożyć do mięsa. Na czystą patelnię wlać pozostały olej, włożyć pokrojony melon i banany, dosypać cukier trzcinowy. Dusić na małym ogniu, mieszać. Gdy banany lekko się rozgotują dodać curry, szczyptę ostrej papryki, koncentrat pomidorowy, poddusić i przełożyć do mięsa. Gulasz dusić pod przykryciem jeszcze 6 min.

Nasze porady

Danie świetnie komponuje się ze świeżą bagietką lub chlebkiem czosnkowym.

Do góry