Kawa egzotyczna
Składniki
- 1-2 kostki Cukru trzcinowego DIAMANT
- 3 łyżeczki drobno zmielonej kawy
- 2 łyżki bitej śmietany
- 0,5l wrzątku
- 3 łyżki startej czekolady deserowej
- odrobina startej skórki pomarańczowej
- 2 plasterki pomarańczy
do posypania:
- Cukier cynamonowy DIAMANT
Wykonanie przepisu
Zalać kawę połową wrzątku, dodać kostki cukru trzcinowego DIAMANT.
W pozostałej części wrzątku rozpuścić czekoladę. Podgrzać dwa wysokie kubki, na dno włożyć po plasterku pomarańczy. Do połowy napełnić naczynia kawą,
a następnie rozpuszczoną czekoladą. Udekorować bitą śmietaną, posypać otartą skórką pomarańczową i cukrem cynamonowym.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.