Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Kawa egzotyczna

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1-2 kostki Cukru trzcinowego DIAMANT
  • 3 łyżeczki drobno zmielonej kawy
  • 2 łyżki bitej śmietany
  • 0,5l wrzątku
  • 3 łyżki startej czekolady deserowej
  • odrobina startej skórki pomarańczowej 
  • 2 plasterki pomarańczy

do posypania:

  • Cukier cynamonowy DIAMANT

Wykonanie przepisu

Zalać kawę połową wrzątku, dodać kostki cukru trzcinowego DIAMANT.
W pozostałej części wrzątku rozpuścić czekoladę. Podgrzać dwa wysokie kubki, na dno włożyć po plasterku pomarańczy. Do połowy napełnić naczynia kawą,
a następnie rozpuszczoną czekoladą. Udekorować bitą śmietaną, posypać otartą skórką pomarańczową i cukrem cynamonowym.

Do góry

Menu