Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Klasyczne ciasto z wiśniami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 300g Cukru białego DIAMANT
  • 2 łyżki Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
  • 300g wydrylowanych wiśni
  • 350g mąki
  • 250g masła
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej

Wykonanie przepisu

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i przyprawą. Następnie utrzeć masło
z cukrem białym DIAMANT oraz 2 łyżkami cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado. Wciąż ucierając, dodawać po jednym jajku a następnie stopniowo mąkę. Do gotowej masy wsypać dobrze odsączone wiśnie
i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy, piec godzinę
w temp. 180°C. Pozostawić do ostygnięcia i posypać grubą warstwą cukru pudru DIAMANT w tubie.

Nasze porady

Wiśnie zastąpić można innymi owocami sezonowymi.

Do góry