Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitura ananasowo-truskawkowa

Czas na niestandardową konfiturę truskawkową w wersji egoztycznej -
z dodatkiem soczystego ananasa!

 

Składniki:
250g truskawek, oczyszczonych, przekrojonych na pół
250g miąższu świeżego dojrzałego ananasa, bardzo drobno pokrojonego lub zmiksowanego
350g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT

Wykonanie:

Owoce połącz, umieść w garnku. Cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara połącz z Konfitur-Fix DIAMANT, następnie dodaj
do owoców. Całość bardzo dokładnie wymieszaj, gotując na małym ogniu. Doprowadź
do wrzenia. Gotuj 3 minuty. Gotowym dżemem napełnij wyparzone słoiczki i natychmiast zamknij.

 

Konfitura truskawkowo-ananasowa świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonej owsianki: http://www.diamant.pl/pieczona-owsianka-z-konfiturą-truskawkowo-ananasową .

SMACZNEGO!

Do góry