Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Konfitura bananowa

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 500g Cukru żelującego trzcinowego DIAMANT
  • 500g bananów (zważonych po przygotowaniu)
  • sok z 1-2 cytryn lub z 1 grapefruita

Wykonanie przepisu

Obrać banany, odważyć 500 g, rozgnieść widelcem, dolać sok z cytryny
lub grapefruita oraz 1/8 l wody, wszystko wymieszać, dodać cukier żelujący
i doprowadzić do wrzenia. Ciągle mieszając gotować przez 4 minuty.
Gorącymi, płynnymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast zamknąć.

Nasze porady

Najlepsze do przechowywania tego typu konfitur będą słoiczki z nakrętkami typu twist-off.

Do góry

Menu