Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura figowa

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 250g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg fig (zważonych po przygotowaniu)
  • 50ml wody

Wykonanie przepisu

Figi umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Owoce przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać Konfitur-Fix oraz cukier biały DIAMANT. Całość podgrzać – od momentu wrzenia gotować 4 minuty, ciągle mieszając. Gorące, płynne konfitury przelać do uprzednio przygotowanych słoiczków, natychmiast zakręcając.

Nasze porady

Podczas podgrzewania konfitur, można dodać sok wyciśnięty z cytryny.

Do góry