Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Konfitura grejpfrutowa z imbirem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 500g Cukru trzcinowego żelującego DIAMANT
  • 500g miąższu owocowego z grejpfruta
  • 5cm korzenia imbiru

Wykonanie przepisu

Grejpfruty wyparzyć, obrać ze skórki, pokroić, wyjąć miąższ.
Następnie owocową masę przełożyć do garnka, zasypać cukrem trzcinowym żelującym DIAMANT. Korzeń imbiru zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do masy. Całość doprowadzić do wrzenia, mieszając. Od momentu wrzenia, gotować przez 4 minuty. Płynnymi, jeszcze gorącymi konfiturami napełnić słoiki, natychmiast zakręcając.

Nasze porady

Konfitury przyrządzać można zarówno zimą i wczesną wiosną - z owoców cytrusowych lub świeżych pomidorów.

Do góry