Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Konfitura gruszkowa z chili

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1kg Cukru żelującego DIAMANT 1:1
  • 1kg gruszek
  • ½ cytryny
  • ½ łyżki chili

Wykonanie przepisu

Gruszki umyć, obrać, wykroić gniazdka, pokroić w drobną kostkę.
Masę owocową przełożyć do garnka, zasypać cukrem żelującym DIAMANT 1:1. Dodać sok wyciśnięty z połówki cytryny oraz chili. Całość podgrzewać, mieszając. Od momentu wrzenia gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami wypełnić słoiczki, natychmiast zamykając.

Nasze porady

Koniftura gruszkowa świetnie komponuje się również z dodatkiem kardamonu lub cynamonu.

Do góry