Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura rabarbarowo – truskawkowa

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 500g truskawek (zważonych po przygotowaniu)
  • 500g rabarbaru (zważonego po przygotowaniu)
  • 2 łyżki rumu
  • 2 łyżki miodu

Wykonanie przepisu

Rabarbar opłukać, obrać i pokroić w drobną kostkę, truskawki opłukać, odszypułkować, pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka, wsypać cukier biały DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT, całość dokładnie wymieszać i zagotować. Mieszając, gotować jeszcze przez 3 minuty, pod koniec gotowania dodać miód i rum. Masę wymieszać, zagotować i następnie gorący dżem przełożyć
do słoików, zakręcić, odwrócić i odstawić.

Nasze porady

Po dodaniu kilku goździków i łyżeczki cynamonu dżem nabierze bardziej egzotycznego charakteru.

Do góry