Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura truskawkowa z imbirem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 400g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 900g truskawek (zważonych po przygotowaniu)
  • 100g świeżego imbiru (zważonego po przygotowaniu)

 

Wykonanie przepisu

Truskawki umyć, usunąć z nich listki i szypułki, odważyć i następnie dobrze rozgnieść. Imbir obrać i pokroić na cieniutkie paseczki. Owoce dobrze wymieszać z imbirem oraz cukrem białym DIAMANT. Następnie wsypać DIAMANT Konfitur-Fix i dokładnie wymieszać z masą owocową.
Całość doprowadzić wrzenia i gotować 3 minuty nie przerywając mieszania.
Jeszcze gorącą konfiturą napełnić słoiki, zamknąć. Nie gotować.

Nasze porady

Do konfitury po zakończeniu gotowania można dodać kilka rozdrobnionych kostek twardej, białej czekolady.

Do góry