Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix
Konfitura wiśniowa z prażonymi migdałami
Składniki
- 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
- 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
- 50g cukru Dark Muscovado
- 1kg wiśni (zważonych po przygotowaniu)
- 100g migdałów
Wykonanie przepisu
Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado, mieszać, aż cukier rozpuści się i pokryje migdały. Następnie zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia
i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki. Wiśnie wymieszać z cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fixem, przełożyć do rondla i doprowadzić
do wrzenia, gotować 3 minuty, na końcu mieszając z migdałami. Gorącą konfiturę przełożyć szybko do wyparzonych słoiczków i odwrócić na kilka minut do góry dnem.
Nasze porady
Wiśniowa konfitura z powodzeniem sprawdzi się jako dodatek do owsianki.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.