Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z malin

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 400g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg malin (zważonych po przygotowaniu)

Wykonanie przepisu

Maliny przebrać, umyć, osuszyć i rozdrobnić (np. blenderem).
Następnie masę owocową  wymieszać z cukrem białym DIAMANT,
wsypać Konfitur-Fix DIAMANT i  ponownie dokładnie wymieszać.
Potem raz po raz mieszając doprowadzić do wrzenia i  gotować
3 minuty (pamiętając o mieszaniu). Jeszcze gorącą, płynną konfiturą napełnić słoiki, zamknąć. Można je dla pewności odwrócić i pozostawić w takiej pozycji
do ostygnięcia.

Nasze porady

Jeśli konfitura ma być mniej słodka można dodać mniej cukru lub dolać pod koniec gotowania sok z jednej cytryny.

Do góry