Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z malin z białą czekoladą

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 400g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg malin (zważonych po przygotowaniu)
  • 100g białej czekolady

Wykonanie przepisu

Maliny umyć, rozdrobnić widelcem, przełożyć do garnka. Wsypać Konfitur-Fix DIAMANT oraz cukier biały DIAMANT. Całość wymieszać, gotować
i doprowadzić do wrzenia. Od momentu wrzenia gotować 4 minuty. Pod koniec gotowania wmieszać startą na grubych oczkach białą czekoladę.

Nasze porady

Konfiturę malinową z białą czekoladą zastosować można jako dodatek
do lodów waniliowych.

Do góry