Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z mieszanych owoców

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 450g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg dojrzałych, mieszanych owoców - malin, porzeczek, truskawek (zważonych po przygotowaniu)

Wykonanie przepisu

Przygotować owoce: przebrać, umyć, odsączyć, usnąć listki i odważyć 1kg. Rozdrobnić, włożyć do wysokiego garnka. Wymieszać z cukrem DIAMANT
i wsypać Konfitur-Fix DIAMANT. Masę dokładnie wymieszać, doprowadzić
do wrzenia i  raz po raz mieszając gotować przez 3 minuty. Jeszcze płynną, gorącą konfiturę nałożyć do wymytych słoików, zakręcić.
Odstawić do ostygnięcia.

 

Nasze porady

Pod koniec gotowania można dodać 2-3 łyżki rodzynek. Konfiturę można przygotować z dowolnej kilogramowej mieszanki sezonowych owoców.

Do góry