Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z moreli

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg moreli (zważonych po przygotowaniu)
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Wykonanie przepisu

Uprażyć płatki migdałowe. Morele umyć, usunąć z nich pestki i odważyć 1 kg. Pokroić na niewielkie kawałki, wymieszać w wysokim w garnku
z cukrem białym DIAMANT i wsypać Konfitur-Fix  DIAMANT.
Masą owocową doprowadzić do wrzenia i gotować  3 minuty,
od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, dodać uprażone migdały
i wymieszać. Następnie jeszcze gorącymi, płynnymi konfiturami napełnić słoiki i szczelnie zamknąć.

 

Do góry