Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix
Konfitura z poziomek
Składniki
- 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
- 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
- 1kg poziomek (zważonych po przygotowaniu)
Wykonanie przepisu
Świeże poziomki oderwać z gałązek, umyć i rozdrobnić blenderem. Owocową masę wymieszać z cukrem białym DIAMANT, wsypać Konfitur-Fix DIAMANT. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość przelać do garnuszka, doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty (ciągle mieszając).
Jeszcze gorącą, płynną konfiturą napełnić słoiki, zamknąć.
Nasze porady
Konfitura z poziomek szczególnie dobrze sprawdza się w roli dodatku
do bułeczek maślanych, rogalików czy jako polewa budyniu waniliowego.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.