Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z poziomek

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg poziomek (zważonych po przygotowaniu)

Wykonanie przepisu

Świeże poziomki oderwać z gałązek, umyć i rozdrobnić blenderem. Owocową masę wymieszać z cukrem białym DIAMANT, wsypać Konfitur-Fix DIAMANT. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość przelać do garnuszka, doprowadzić do wrzenia i  gotować 3 minuty (ciągle mieszając).
Jeszcze gorącą, płynną konfiturą napełnić słoiki, zamknąć.

Nasze porady

Konfitura z poziomek szczególnie dobrze sprawdza się w roli dodatku
do bułeczek maślanych, rogalików czy jako polewa budyniu waniliowego.

Do góry