Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z truskawek ze skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur–Fix DIAMANT
  • 500g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara (ilość sugerowana)
  • 1kg truskawek (zważonych po przygotowaniu)
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Wykonanie przepisu

Truskawki umyć, usunąć szypułki, zważyć i rozdrobnić. Pomarańcze dokładnie umyć. Ściąć z owoców cienkie paseczki skórki. Płatki migdałowe uprażyć
na suchej patelni na złoty kolor. Owoce wymieszać w garnku z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara. Dodać wyciśnięty sok z pomarańczy, włożyć skórkę. Wsypać Konfitur-Fix. Wymieszać z owocami, doprowadzić
do wrzenia, gotować 3 minuty ciągle mieszając. Wsypać migdały.
Nakładać gorące konfitury do słoików i zamykać.

Nasze porady

Do konfitur można też dodać skórkę z jednego grejpfruta. Jest równie smaczna jak pomarańczowa. Zamiast płatków migdałowych świetne są także rodzynki.

Do góry