Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Konfitura z wiśni i czereśni

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie DIAMANT Konfitur-Fix
  • 400g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 700g wiśni (zważonych po przygotowaniu)
  • 300g czereśni (zważonych po przygotowaniu)

Wykonanie przepisu

Z umytych i osuszonych  owoców usunąć ogonki i pestki, rozdrobnić
(np. blenderem). Masę owocową następnie wymieszać z cukrem białym DIAMANT, wsypać Konfitur-Fix  DIAMANT i  jeszcze raz wymieszać.
Potem mieszając doprowadzić do wrzenia i  gotować 3 minuty nie przerywając mieszania. Jeszcze gorącą konfiturą napełnić słoiki, zamknąć.
Można je dla pewności odwrócić i pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia.

 

Nasze porady

Jeśli konfitura nie ma być za słodka można dodać mniej cukru lub dolać świeżo wyciśnięty sok z cytryny.


 

Do góry