Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Krem pieczarkowy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 5g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 1 litr bulionu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 300g pieczarek
  • cebula
  • sól, pieprz, ostra paptyka, czosnek granulowany, natka pietruszki
  • sos sojowy
  • olej (do smażenia)

Wykonanie przepisu

Warzywa umyć, obrać, pokroić w talarki i gotować w bulionie aż zmiękną.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną w kosteczkę cebulę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w paseczki, wyłożyć na patelnię i podsmażyć z cebulką. Masę pieczarkową przełożyć do gotujących się warzyw, dodać przyprawy: cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara, sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek granulowany, łyżeczkę sosu sojowego. Całość gotować przez około
10 minut, następnie przełożyć do blendera i zmiksować na gładki krem.
Zupę ozdobić natką pietruszki.

Nasze porady

Do zup typu krem idealnie pasują czosnkowe mini-grzanki. Aby je przygotować należy pokroić pieczywo (najlepiej czerstwe) w kostkę, wymieszać z łyżką oliwy z oliwek i granulowanym czosnkiem. Następnie rozgrzać na patelni łyżkę oliwy, i obsmażać grzanki na małym ogniu.

Do góry