Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Krem z pierników

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 50g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 150g ciastek korzennych
  • 100g białej czekolady
  • 60g miodu
  • 100ml mleka
  • 50ml oleju roślinnego

Wykonanie przepisu

Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladę. Podgrzać mleko z miodem i cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać. Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w pokojowej temperaturze. Przechowywać w lodówce.

Nasze porady

Krem idealnie nadaje się do pieczywa, naleśników, ciast i deserów.

Do góry