Kruche ciasteczka kakaowe
Składniki
- 100g Cukru pudru DIAMANT
- 1 łyżeczka kakao
- 125g masła
- 200g mąki pszennej
- 1 jajko
do posypania:
- Cukier puder DIAMANT w tubie
Wykonanie przepisu
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem DIAMANT, wymieszanym z łyżeczką kaka, na jednolitą puszystą masę. Ciągle ucierając wbić jajka i wsypać mąkę, wymieszać. Z ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą
i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie delikatnie rozwałkować, szklanką wycinać krążki i formować z nich kule. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec 10 minut w temp. 180°C. Po ostudzeniu ciasteczka obsypać obficie cukrem pudrem DIAMANT.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.