Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Kruche ciasteczka kakaowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru pudru DIAMANT
  • 1 łyżeczka kakao
  • 125g masła
  • 200g mąki pszennej
  • 1 jajko

do posypania:

  • Cukier puder DIAMANT w tubie

Wykonanie przepisu

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem DIAMANT, wymieszanym z łyżeczką kaka, na jednolitą puszystą masę. Ciągle ucierając wbić jajka i wsypać mąkę, wymieszać. Z ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą
i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie delikatnie rozwałkować, szklanką wycinać krążki i formować z nich kule. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec 10 minut w temp. 180°C. Po ostudzeniu ciasteczka obsypać obficie cukrem pudrem DIAMANT.

Do góry

Menu