Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Likier cynamonowy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru kandyz bursztynowego DIAMANT
  • 600ml rumu
  • skórka z cytryny
  • 5 lasek cynamonu
  • 1 laska wanilii

Wykonanie przepisu

Cytrynę umyć, obrać ze skórki, włożyć do szklanego naczynia. Dodać laski cynamonu, wanilię, cukier kandyz bursztynowy DIAMANT. Całość zalać rumem, zamknąć, wstrząsnąć. Napój trzymać w zaciemnionym miejscu przez okres 6-8 tygodni, co jakiś czas wstrząsając. Rozpuszczający się powoli kandyz podkreśli cynamonowy smak nalewki, dodatkowo nadając mu karmelową nutę.

Nasze porady

Dzięki zastosowaniu cukru kandyz bursztynowego DIAMANT likier

nie pozostaje mętny, a aromat i smak utrzymują się niezwykle długo.

Do góry