Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Likier cytrynowy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 250g Cukru kandyzu lodowego DIAMANT
  • 2 cytryny
  • mała limonka
  • ⅛l wody

  • 700ml wódki
  • laska wanilii
  • 1 łyżka kolendry

Wykonanie przepisu

Owoce umyć, cienko obrać jedną cytrynę. Wycisnąć sok z obu cytryn i limonki. Zagotować z wodą, przelać do szklanego naczynia. Do napoju włożyć paski skórki cytryny, laskę wanilii, dodać cukier kandyz lodowy DIAMANT.
Całość zalać wódką, zamknąć i przechowywać przez okres 6-8 tygodni
w zaciemnionym miejscu, co jakiś czas wstrząsając.
Rozpuszczający się powoli kandyz podkreśli limonowo-cytrynowy smak napoju.

Nasze porady

Dzięki zastosowaniu cukru kandyz lodowego DIAMANT likier nie pozostaje mętny, a aromat i smak utrzymują się niezwykle długo.

Do góry