Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Limonkowy biszkopt

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżki wody
  • 120g mąki tortowej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jaja
  • 3 limonki
  • bułka tarta

Wykonanie przepisu

Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, dodać sok wyciśnięty z 3 limonek, cukier waniliowy, wodę. Całość zmiksować na wolnych obrotach, stopniowo dodając żółtka. Następnie dodać mąkę, proszek
do pieczenia i delikatnie ale dokładnie połączyć składniki za pomocą łyżki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą blachy.
Piec około 40 minut, do momentu suchego patyczka.

Nasze porady

Biszkopt limonkowy podawać można z kremem i owocami.

Do góry