Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Maślane muffiny z miodem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru brązowego DIAMANT
  • 5 łyżek miodu
  • 250g mąki
  • 125ml oleju
  • 90ml mleka
  • 90g maślanki
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody

Wykonanie przepisu

Do miski przesypać mąkę, połączyć z cukrem brązowym DIAMANT, dodać sodę i proszek do pieczenia. W osobnej misce zmieszać wilgotne składniki: olej, mleko, maślankę oraz jajko. Suche i mokre składniki połączyć, wymieszać z pięcioma łyżkami miodu. Masę przelać do papilotek,
do ¾ ich wysokości. Piec przez około 20 minut w temperaturze 200°C.

Nasze porady

Do ciasta na babeczki dodać można posiekane orzechy włoskie.
Miodowe muffinki idealnie dopełnią smak popołudniowej kawy, doprawionej cukrem cynamonowym DIAMANT.

Do góry