Makaroniki z kremem cytrynowym
Składniki
na ciasteczka:
- 220g Cukru pudru DIAMANT
- 120g mielonych migdałów
- 3 białka jajek
- 30g Cukru białego DIAMANT drobny
- kilka kropel soku z cytryny
- szczypta soli
- kilka kropel koncentratu buraczanego
na krem:
- 100g masła
- 100g Cukru pudru DIAMANT
- sok z połówki cytryny
Wykonanie przepisu
Przygotować ciasteczka: mielone migdały dokładnie wymieszać z cukrem pudrem DIAMANT. Białka ze szczyptą soli i odrobiną soku z cytryny ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier drobny DIAMANT. Do białek dodać połowę mieszanki cukru pudru i migdałów, dokładnie wymieszać, dodać drugą połowę i kilka kropel koncentratu z buraków, ponownie dokładnie ale delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać przez okrągłą końcówkę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 150°C. Ostudzić. Przygotować krem: masło utrzeć z cukrem pudrem DIAMANT na puszystą masę. Maliny zmiksować i wymieszać z kremem. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Schłodzonym kremem przekładać makaroniki.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.