Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Makaroniki z malinowym kremem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasteczka:

  • 220g Cukru pudru DIAMANT
  • 120g mielonych migdałów
  • 3 białka jajek
  • 30g Cukru białego DIAMANT drobny
  • kilka kropel soku z cytryny
  • szczypta soli
  • kilka kropel koncentratu buraczanego

na krem:

  • 100g malin
  • 100g masła
  • 100g Cukru pudru DIAMANT z aromatem cytrynowym

Wykonanie przepisu

Przygotować ciasteczka: mielone migdały dokładnie wymieszać z cukrem pudrem DIAMANT. Białka ze szczyptą soli i odrobiną soku z cytryny ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier drobny DIAMANT.
Do białek dodać połowę mieszanki cukru pudru i migdałów, dokładnie wymieszać, dodać drugą połowę i kilka kropel koncentratu z buraków, ponownie dokładnie ale delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać przez okrągłą końcówkę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 150°C. Ostudzić. Przygotować krem: masło utrzeć z cukrem pudrem DIAMANT z aromatem cytrynowym
na puszystą masę. Maliny zmiksować i wymieszać z kremem. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Schłodzonym kremem przekładać makaroniki.

Do góry